miércoles, 15 de octubre de 2008

JOGUINES


Cada dia més el gobern comença a aceptar alló que abans deia amb la boca petita, i és el fet de la crisis. Segons el gobern no estem en crisis i no tindrem que nacionalitzar els bancs com estan fent a altres païssos i que és una acció que va en contra de tot el que representa i defensa el capitalime; ja que on hauria d'haver un mercat lliure s'establirà un mercat on el gobern tindrà foces coses a dir. Però jo avui no vull parlar de si estem o no en crisis, jo vull parlar de joguines. Sí, aquells ninotets, jocs, cotxes,... que es regalen per nadal i reis.

I és que podem no estem en crisis, com diu el gobern, però vull fer una altre pregunta. Hi haurà joguines aquest any? Jo recordo com de petit esperaves impacient aquestes dates i començaves a pensar en la carta per als reis, en tot alló que li demanaries. Te'ls imaginaves amb un sac ple de joguines, de totes les joguines del mon i que entraven a casa teva per a deixar aquelles joguines que havies demanat, portant-he una decepció si no hi havia alló que volies, alló que figurava a la carta, i et trobaves una cosa semblant, però que no era alló.

Així que la pregunta és els reis també estaran en crisis? Per que com li expliques a un nen que no enten de calers, no molt menys d'economia, per a qui les coses son molt més simples que els complicats balanços bancaris que aquest any els reis, uns èssers tot poderosos, tenen una crisis econòmica? Com ho fas això? Com li dius que aquest any els reis no podran portar-li alló que va demanar a la seva carta si ell s'ha portat bé tot l'any?

Així que si no ha ha crisis, per que a molts pares pot mitg trencar-se-li el cor al veure la il·lsió del fill al contemplar els regals de reis i que al obrir-los no hi ha alló que ell esperava, sino una altre cosa, molt més barata, per que els reis no poden assumir els costos del regals. I, quantes families hauran de fer un sobre esforç per poder comprar algun regal per que el fill no pasi una nit de reis desil·lusinat al no trobar-se cap regal al saló?

S'ha calculat que aquest any, les vendas de nadal, que solen ser mil·lionaries a Espanya, seran molt inferiors i que no caldrà contractar a gent de reforç (més gent que no cobrarà) per fer front a les vendes. Així que si no estem en crisis... Per què alguns nens poden perdre l'il·lusió la nit de reis, i es que quan la crisis toca als infants, llavors, digui el que diguin, estem en crisis, ja que es comença a deixar de banda les il·lusions dels més petits, una cosa que molt poca gent vol fer ja que els porta recods d'infanteça!

Així que esperem que el gobern tingui raó, no estiguem en crisis i els reis portin un sac ben carregat de joguines aquest nadal!!!

No hay comentarios: